Spirulina Crunchy 100g

Cena: 43,80 PLN
48,65 PLN
Czas wysyłki: 3 dni

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Producent: Aurospirul

Ocena: - - - - -

Dodaj opinie

Zapytaj o produkt

Zadaj pytanie o przedmiot
  •  

OPIS PRZEDMIOTU

 

Spirulina (Arthrospira platensis) to zielono-niebieska, mikroskopijnej wielkości alga. Ma kształt spiralnego łańcuszka. Jest jedną z najstarszych form życia na naszej planecie. Według naukowców, zamieszkuje ziemię od ok. 3,6 miliardów lat.

  • Wysokiej jakości spirulina CRUNCHY – hodowana ekologicznymi metodami, przyjaznymi dla środowiska.
  • Jedyna suszona naturalnie – na słońcu – co daje jej dodatkową energię i wyjątkowy smak.
  • 100% czysta i bezpieczna, bez wypełniaczy i utwardzaczy, wolna od pochodnych GMO, metali ciężkich i substancji szkodliwych dla organizmu.

Spirulina CRUNCHY to źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego, węglowodanów, minerałów, witamin (szczególnie z grupy B), żelaza, magnezu, potasu, makroelementów i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spirulina zalecana jest w celu uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne. Pomaga przy zaburzeniach procesów trawienia, wspomaga odchudzanie, reguluje poziom cukru we krwi, oczyszcza organizm z toksyn. Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych chorobach, podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna.

Spirulina CRUNCHY zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną.

Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

Spirulina zaliczana jest do grupy produktów SUPERFOODS. Naukowcy badając spirulinę przez kilkadziesiąt lat potwierdzili, że jest to najpotężniejsze i najbardziej zrównoważone źródło pożywienia na naszej planecie.

Jak podaje NASA: „Wartość odżywcza 1 kg spiruliny jest równowartością 1000 kg wybranych owoców i warzyw”.

 

DLACZEGO CRUNCHY?

Crunchy jest najbardziej wartościowąi najbardziej wydajną formą spiruliny. Jest nieprzetworzona, suszona w naturalny sposób – na słońcu. Dzięki temu zawiera największe stężenie dobroczynnych składników, wyjątkową energię i delikatny smak.

 

JAK SIĘ JE CRUNCHY?

Spiruliny CRUNCHY nie musisz gryźć, rozpuszczać, ssać. Możesz ją połknąć popijając wodą z sokiem z cytryny. Witamina C pomoże jeszcze lepiej przyswoić żelazo i inne dobroczynne składniki. Wystarczy 1 łyżeczka od herbaty dziennie (ok. 5 g). Jeśli przyjmujesz spirulinę w tabletkach jest to odpowiednik ok. 16 tabletek.

Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną. Jest to zasługa witalizujących składników (m.in. witamin i enzymów), a także tzw. biofotonów czyli cząsteczek, w których alga zgromadziła energię słoneczną, by oddać ją gotową do wykorzystania przez organizm.

Spirulina to w ok. 60% źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka roślinnego (trawione w ok. 90%, dla porównania to z wołowiny w ok. 20%). Jego udział jest blisko trzykrotnie większy od białka zawartego w mięsie.

Spirulina zawiera komplet 18 aminokwasów – najwyższa koncentracja jaką można znaleźć w żywności. Aminokwasy te są materiałem budulcowym dla mięśni, a także przynoszą wiele korzyści dla zdrowia, m.in. wyrównują poziom cukru we krwi, przyspieszają rekonwalescencję.

Ta niezwykła alga to najbogatsze źródło witamin, w szczególności: B12, B1, B2, B3, B6, B9, D, E, K i Beta-karotenu.

Spirulina zawiera niezwykle rzadko występujący kwas tłuszczowy - Gamma Linolenowy (Omega -3) obecny w mleku matki.

Zawiera także całą gamę składników mineralnych, m.in. magnez, żelazo, potas, sód, fosfor, wapń, mangan, cynk, selen.

Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

Zalecana dawka dzienna spiruliny, niezależnie od formy to 1 – 10 gramów. Najczęściej 5 gramów.

5 g = 1 łyżeczka (do herbaty) crunchy
5 g = ok. 16 tabletek
5 g = ok. 16 kapsułek
(przy założeniu: 1 tabl/kaps = ok. 30 mg spiruliny)

Crunchy jest atrakcyjna cenowo
Dla porównania:

100 g crunchy = 45 zł /35 netto +8%vat/
100 g spiruliny w tabletkach / kapsułkach (ok. 333 sztuk) = min. 30 zł. (niewiadomego pochodzenia i jakości) max. 130 zł. (b.dobrej jakości, porównywalnej do crunchy).

 

Zalecana dawka dzienna:

Crunchy i proszek:
• dzieci: 1-3 g (1 płaska łyżeczka do herbaty)
• młodzież i dorośli: 1-10 g (1-2 czubate łyżeczki do herbaty)
• kobiety w ciąży i karmiące: 1-10 g (1-2 czubate łyżeczki do herbaty)

Kapsułki:
• dzieci: minimum 2 kapsułki
• młodzież i dorośli: minimum 2-4 kapsułek
• kobiety w ciąży i karmiące: minimum 2-4 kapsułek

Dla ułatwienia:
1 czubata łyżeczka to ok. 5 g(crunchy lub proszek)
1 czubata łyżka stołowa to ok. 10-13 g (crunchy lub proszek)
1 kapsułka* MOMA zawiera 50 mgspiruliny w proszku

*Nasze kapsułki są w 100% wegetariańskiei nie zawierają żelatyny.

Spirulinę crunchy możesz połknąć popijając wodą z sokiem z cytryny. Witamina C pomoże jeszcze lepiej przyswoić żelazo i inne dobroczynne składniki.

 

Dla spirulinowych smakoszy:

 

Spirulinę można jeść jako przekąskę lub stosować jako przyprawę do potraw, chleba i sałatek. Można ją dodawać do owoców, soków warzywnych lub przygotowywanych potraw w celu zwiększenia ich wartości odżywczych. Spirulina dobrze komponuje się w zupach, sałatkach, makaronach, z pieczywem lub z jogurtem.

Spiruliny nie należy gotować, ponieważ wysoka temperatura pozbawia ją wartości odżywczych.

Rekomendowana dzienna dawka może być zwiększona w zależności od indywidualnych potrzeb i oczekiwanych rezultatów.

Często zadawane pytanie brzmi: „Czy można wziąć za dużo spiruliny?” Odpowiedź brzmi: „Spirulina jest całkowicie bezpieczna i nie wywołuje efektów ubocznych.” Niektórzy zażywają do 10 g spiruliny 3 razy dziennie. Wszystko zależy od masy ciała i zapotrzebowania organizmu.
Osoby, które na stałe przyjmują leki, przed zastosowaniem spiruliny powinny skonsultować się z lekarzem.

Sprawdzony przepis na spirulinowy koktajl:

2 banany, 1 jabłko, 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej, 1 łyżeczka spiruliny, odrobina świeżo wyciśniętej cytryny.
Składniki zmiksować i gotowe. Oczywiście owoce można zastąpić innymi lub dodać warzywa. Spróbujcie je zmieniać i z nowym smakiem zaczynać każdy dzień.

 

Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną.

Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

Spirulina zaliczana jest do grupy produktów SUPERFOODS. Naukowcy badając spirulinę przez kilkadziesiąt lat potwierdzili, że jest to najpotężniejsze i najbardziej zrównoważone źródło pożywienia na naszej planecie.

Jak podaje NASA: „Wartość odżywcza 1 kg spiruliny jest równowartością 1000 kg wybranych owoców i warzyw”.

OPINIE KLIENTÓW

DODAJ OPINIĘ

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

POLECANE PRODUKTY

Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl